Over ons

Over ons

Ons verhaal begint eigenlijk met het verhaal van Paul en Denise. Na een lange zoektocht vonden ze in 1982 de boerderij Helderboom, dat precies op de grens van Vorden en Hengelo ligt. Het was begin jaren tachtig en ze waren op zoek naar een boerderij om te wonen en grotendeels hun eigen voedsel te verbouwen. Het pand, waarin het leek alsof de tijd sinds 1935 had stil gestaan, moest grondig worden verbouwd en gerenoveerd. Er was geen waterleiding, gas of riool. Een normale wc ontbrak; in de deel waar vroeger de koeien en kalveren stonden, bevond zich een traditionele poepdoos. De boerderij veranderde en werd mooier en mooier door hun harde werk.
Omdat de plek zo mooi was, wilden ze het met gasten delen en is de boerderij gesplitst in een eigen woongedeelte (de voormalige deel) en twee vakantiewoningen aan de voorzijde: gastenverblijf Appel en gastenverblijf Vlier.

Begin 2021 hebben wij, dochter en schoonzoon van Paul en Denise, samen met onze dochters de boerderij overgenomen en gelijktijdig officieel gerangschikt tot NSW landgoed. Door de inspanningen van Paul en Denise is er veel natuur gerealiseerd over de afgelopen decennia. Op het landgoed zijn vele soorten vogels, hazen, reeën en vossen te zien net als een grote variëteit aan flora. Dit willen wij voortzetten, zodat ook toekomstige generaties nog van deze prachtige plek kunnen genieten.