Hier een aantal recepten om u een duwtje in de rug te geven.

Heeft u ideeën? Wij ontvangen heel graag nieuwe leuke recepten. We zetten uw gegevens bij het recept als het op de site komt.



Aardappelsalade (4 personen)

1 pond geschilde aardappelen (vastkokend)
4 eetlepels Luxe Saus
1 bosje platte peterselie (ongeveer 15 gram)
peper en zout

De gekookte aardappelen in plakjes snijden en er wat zout doorheen schudden. Voeg vlak voor het opdienen Luxe Saus met gesneden peterselie toe. Omscheppen. Zout en vers gemalen peper naar smaak toevoegen. Als laatste nog wat peterselie over de salade strooien.

 

Culinaire biet

Kook de biet gaar of koop een gekookte biet.
Snij het in dunne plakjes.
Leg 2 plakjes op een amuselepel, doe er een flinke druppel luxe saus over.
Voeg een klein peterselie-toefje toe.
Dien zo snel mogelijk op!

 

Eiersalade

hardgekookte eieren
bieslook als garnering
per ei een eetlepel Luxe Saus
zout en peper

Kook (bijvoorbeeld voor 10 toastjes) twee eieren hard en snijd ze in kleine blokjes. Per ei een eetlepel Luxe Saus gebruiken en vlak voor het opdienen voorzichtig door de eieren scheppen.  Zout en vers gemalen peper naar smaak toevoegen. Garneren met bieslook.

bijvoorbeeld voor op toastjes!

 

Luxe sandwich

Maak een Luxe sandwich (bij bijvoorbeeld een high tea) met rucola, kaas en komkommer. Smeer de Luxe Saus op het brood in plaats van boter.
Als variant hierop kunt u ook een sandwich met luxesaus, zalm en rucola maken.

 

Pita

Pita broodjes zijn heerlijk als lunchgerecht, gevuld met eiersalade en gemengd met veel bieslook en tomaat.

 

tortilla wrap

Tortilla wrap opgevuld met aardappelsalade

met gemengde sla en preikiemen:

smeer de Luxe Saus op wrap, ongeveer 1 cm. van de buitenrand vrijlaten, leg er gemengde sla en wat preikiemen op, rol de wrap op.

 

Wortelsalade

1 pond (500 gram) rauw schoongemaakte wortelen
1 appel
rucola (50 gram)
4 tot 5 eetlepels Luxe Saus
zout en peper

De wortelen julienne raspen (niet te fijn), appel raspen, rucola in stukjes snijden en vlak voor het opdienen Luxe Saus er bij doen.

Zout en vers gemalen peper naar smaak toevoegen.

Lekker op amuselepel of als voorgerecht!